onsdag 7. mars 2012

Salamanca i bilder

For en tur! Utrolig deilig å møte våren litt (spesielt når vi i dag har fått nytt påfyll av snø i Oslo i dag). Salamanca er en utrolig fin by - passelig stor og oversiktlig for en weekendtur, uten at man føler at man bare får sett en brøkdel eller at man slipper opp for ting å se og gjøre.

Spanjolene selv inntar frokosten stående..

Churros con chocolate. Ikke helsekost, men er man på tur, så er man på tur..
Plaza Mayor, stor og finere enn bildene viser. Her er det folk fra morgen til kveld, uteserveringer, butikker. Stedet å se og bli sett.
Den enorme katedralen i Salamanca. Dvs det er egentlig to - den gamle ble ganske kvestet i et jordskjelv på 1500-tallet tror jeg, så de bygget en ny en ved siden av. Det tok 200år, men gud så flott! Den absolutt flotteste katedralen jeg har besøkt - det inkluderer Peterskirken, St.Paul og Notre Dame.. Jeg var ikke inne i den gamle katedralen - det var SÅ KALDT inne i den nye, at selv om den var kjempeflott så orket jeg ikke flere minutter i det som føltes ut som minusgrader.

Detaljer fra utsmykningene i kuppelen.
Meg!
Tapas er aldri feil! Så mye gode skinker, oster og andre godsaker. Billig også - og veldig flott å kunne gå fra sted til sted på kveldstid å spise pinchos. 1 pincho og 1 liter drikke (øl, vin, sangria) 8€..
Utelunsj! Dette har jeg ventet lenge på.. det er tanken på slike ting som har holdt meg i live i vinter - frossen, med fyringsforbud pga dårlige piper og så alt mørket da!
Sangria! I Spania er den god!

Yum! Jeg var som en unge i godtebutikken - godt KLM ser litt raust på dette med overvekt.
Byen sett fra andre siden av elven - Katedralen som naturlig sentrum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar