lørdag 21. januar 2012

(Port) Vinanbefaling til helgen

Jeg har vakt på jobben denne helgen og må følgelig være kjørbar til en hver tid - derfor er det hvit helg her i huset, selv om jeg skal i 30-års lag i kveld. Men selv om jeg kjører hvit uke så trenger jo ikke alle andre gjøre det. Så hvis du som meg synes det er koselig med et glass eller to i helgen, så kan jeg anbefale denne:
Niepoort Late Bottled Vintage 2005/2007

Dette er altså en portvin laget av druer som høstes sent - i september/oktober og for hånd. Vi drikker den til desserter eller sjokolade (gjerne mørk), eller som kosevin. Kan med fordel også kombieres med oster - Brie, Gouda, Hvit castello, Manchego eller Cheddar. Jeg ser at produsenten sier den kan drikkes til vilt og pepperstek også, men dette har jeg til gode å prøve. Noter: røde bær, bjørnebær, plomme og mørk sjokolade. Kan med fordel luftes litt.  

Vi vakumerer restene dersom vi ikke drikker opp hele, den er rimelig god å lage protvinsaus på (man kan også fryse ned restene). Jeg anbefaler alle vindrikkere å ha et enkelt vakumerringssett - genialt for å spare restene til en annen dag uten at kvaliteten forringes nevneverdig. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar