mandag 13. februar 2012

Dagens middag

Jeg elsker indisk mat, og er en hyppig gjest på Punjab Tandoori på Grønland. Dessverre synes jeg det er vanskelig å få det til å smake i nærheten av slik som ute, og ferdigmikser allà Toro er uspiselig.

I dag ble det indiske kyllingkjøttboller, etter inspirasjon fra Ina. Hun har refererer endel til en kokefokforfatter, Madhur Jaffrey, når det gjelder indisk mat og etter å ha testet oppskriften i dag så lurer jeg på om ikke boka hennes kommer på min ønskeliste. Dette snakte  i alle fall "riktig" og sausen skal jeg lage mange ganger til!
I mangel på lammekjøttdeig så ble det kyllingkjøttdeig. Jeg er egentlig ikke så glad i kyllingkjøttdeig, men synes det fungerte ganske bra i denne oppskriften. I et senilt øyeblikk tenkte jeg ikke over at lammefarse har en ganske annen konsistens enn kylling, derfor justerte jeg ikke oppskriften i forhold til hva jeg faktisk hadde med å gjøre.

Resultatet ble en veldig klissete farse, men det var absolutt mulig å lage boller ut av dem. Pussig nok blåste de seg opp under koking og endte opp med å bli endel større enn det jeg hadde trodd, men gode var de. Neste gang lager jeg nok sausen og har i lam/kylling eller kikerter.

Til "skikkelig" indisk saus:
5 hvitløksfedd, skrellt
2.5 cm fersk ingefær, skrellt og grovhakket
4 ss + 300 ml vann
1 ts malt spisskumin
1 ts malt ingefær
1 ts paprika
1/4 ts chillipepper
5 ss soya olje eller en annen nøytral olje
2.5cm kanel stang
6 hele kardemomme frøkapsler
6 nellik
1 løk, finhakket
1 boks hermetiske tomater
1/2 glass tomatpurè
4 ss yoghurt naturell
1/2 ts salt

Hakk løken fint (bruk foodprosessor), varm oljen og ha i kardemumme, kanel og nellikspiker. Mens dette godgjør seg et lite minutt hakker du hvitløk og ingefær i foodprosessoren sammen med 4 ss vann. Ha dette over i en skål og ha de tørre krydderne. Når løken er brun og fin har du i krydderpastaen og lar det surre et lite minutt til. Ha i tomatene og vann og la det koke opp. Rør inn 1 og 1 skje med yoghurt, la koke med lokket på i 20 min, deretter til ønsket konsistens.

Lag like gjerne dobbel porsjon, kan fryses og er vidunderlig!

Vi spise salat (agurk, vårløk, isbergssalat), naan og mangochutney til. Enkelt og godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar