I tillegg til skjerfet, får svigermor et par grytekluter jeg heklet i sommer, og et glass med hjemmelaget eplemos.
Grytekluter er kjapt og enkelt å hekle, gjerne når man er "on the go", f.eks på båttur, eller på hyttetur. Disse er heklet i Gjesdal Bomull Sport. Jeg synes det er et ganske godt bomullsgarn å hekle med, og det er litt "blankt" i forhold til endel andre bomullsgarn. Jeg har heklet to babytepper i Drops Safran, og selv om det kommer i mange lekre farger, så deler det seg utrolig lett. Jeg bruker omtrent et nøste per grytelapp når jeg hekler i vaffelmønster som her. Så kanter jeg med litt restegarn.
Eplemosen er lagert etter oppskriften til Ina fra Mat på Bordet, og kan anbefales på det sterkeste. Hjemmelaget eplemos er så enkelt og man slipper unna med langt mindre sukker enn kjøpevarianten. Det er også hyggelig å kunne krydre den litt, og både nellik og allehånde gir jo litt juleassosiasjoner. Jeg laget laget etiketter i Photoshop og printet dem ut på papir som har klebende bakside. Til lokket har jeg kjapt heklet et "trekk" ved å hekle en luftmaskering og deretter staver.
Grytekluter er kjapt og enkelt å hekle, gjerne når man er "on the go", f.eks på båttur, eller på hyttetur. Disse er heklet i Gjesdal Bomull Sport. Jeg synes det er et ganske godt bomullsgarn å hekle med, og det er litt "blankt" i forhold til endel andre bomullsgarn. Jeg har heklet to babytepper i Drops Safran, og selv om det kommer i mange lekre farger, så deler det seg utrolig lett. Jeg bruker omtrent et nøste per grytelapp når jeg hekler i vaffelmønster som her. Så kanter jeg med litt restegarn.
Eplemosen er lagert etter oppskriften til Ina fra Mat på Bordet, og kan anbefales på det sterkeste. Hjemmelaget eplemos er så enkelt og man slipper unna med langt mindre sukker enn kjøpevarianten. Det er også hyggelig å kunne krydre den litt, og både nellik og allehånde gir jo litt juleassosiasjoner. Jeg laget laget etiketter i Photoshop og printet dem ut på papir som har klebende bakside. Til lokket har jeg kjapt heklet et "trekk" ved å hekle en luftmaskering og deretter staver.
Koselig gave du har laget!Har aldri brukt Allehånde tl noe, så jeg vet ikke hva det smaker. Men ble nyskjerrig nå =) Litt nellik og kanel har jeg brukt i eplemosen selv noen ganger, det gjør den litt mer spennende enn å bare bruke sukker.
SvarSlettTakk for koselig kommentar! Allehånde smaker en blanding av pepper, nellik, kanel og muskat, og er litt spicy.. bruker ikke så mye av det jeg heller, men det lukter "jul" og det er alltid spennende å prøve noe nytt. Men siden det er litt spicy så er det greit å ikke overdrive hvis du skal prøve den da.
SvarSlett