torsdag 29. desember 2011

Julefred

Julen har vært helt herlig, med unntak av av at jeg var en liten tur på jobb i går. Skulle gjerne hatt fri hele romjulen, men det blir vanskelig å gjennomføre når det er så mange hverdager i år. Neste år (skuddår) blir det veldig bra!
Treet er pyntet, veldig fornøyd!

Jeg er litt julepynt nerd og har masse rar pynt jeg har skaffet meg igjennom årenes løp, har mange gamle, tynne kuler som jeg har fått av bestemor. Det er stor gjensynsglede når jeg pakker opp pynten, har liksom et forhold til den. De tykke ballerinaene er en favoritt!

Vinduet er pyntet (tusen takk til Tommy Richter som pynter opp med ett digert banner utenfor vinduet mitt!)

Julaften var jeg som "alltid" hjemme hos mamma, sammen med bror og besteforeldrene mine. I år er søsteren min i Vietnam, så vi var bare 5 til bords i år. Menyen er som alltid ribbe, medisterkaker, sosisser, surkål og mandelpoteter. Nydelig! Vi orker aldri dessert, så vi bruker å ta en pause midt i pakkene til å spise den. Det er "juleis" en tradisjon i mammas familie siden de fikk fryseboks. Basisen er hjemmelaget vaniljeis som man tilsetter hakket monolitt, rosiner som har ligget i rom, oppkuttede geletopper, hakkede valnøtter, hakket mørk sjokolade og gjerne et par skjeer ekstra med rom eller annen likør.

Treet til mamma. Topper taket som vanlig!
Sniff passer på pakkene (og vi må passe på ham så han ikke åpner dem!)

Jeg fikk så mye gaver at jeg er helt overveldet! 2 skinnvesker, 12 skåler til serviset mitt, masse penger, en diamantring som er arvegods fra farfars familie, noen lekkre bordbrikker fra Home & Cottage, ullundertøy, DE lekkre skoene, et par skinnhansker med strasskant (fra lillesøster så klart!) og ikke minst permanent make-up - skal fylle inn øyenbrynene mine. Er så takknemlig, og også veldig glad over at alle gavene falt tilsynelatende godt i smak.

I kveld får vi gjester og nå står en stor gryte boeuf bourguignon på komfyren. Vi blir ni til bords, og jeg gleder meg enormt!

Boeuf bourguignon er en av mine favoritter, kanskje ikke spesielt julete, men veldig takknemmlig å servere når man faktisk vil sitte litt til bords selv også. Man har jo alt i ett, både kjøtt, grønnsaker og saus, det eneste jeg lager til er potet og sellerirotmos. Jeg er stor fan av å bare sette gryten på bordet og helle generøst opp! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar